Anasayfa    Özgeçmiş    Yazılar    Fotoğraflar    Yorumlar    Duyurular    İletişim      

GÜNEŞ KREMİM

   GÜNEŞ KREMİM





Yaz alışverişin 2016

Annem ile yaz alışverişi yaparken rengarenk bir güneş kremi gördüm. Güneş kreminin yanında bir anda bir çocuk belirdi.
“ merhaba arkadaş olalım mı, ben Albay”
dedi çocuk.
“merhaba,bende pera”dedim
“memnun oldum”dedi ikimiz de aynı anda kıs kıs gülmeye başladık. Biran yine o tuhaf güneş kremini görmüştüm. Albay güneş kremine baktığımı anlamıştı, hemen dikkatimi dağıtmaya çalıştı. Başaramadığını anlayınca sustu.
Ona “bu güneş kremini alacağım. Çok dikkatimi çekti” dedim.
“başka bir tane al zaten diğerlerinden bir farkı yok” dedi. Beni vazgeçirmeye çalışıyordu.
“Sıradan ha o zaman bu güneş kremini almamda sıkıntı olmaz değil mi?”
Yanıma yaklaştı ve “bak bu güneş kremi büyülü. Bu güneş kremini sürersen başka bir dünyaya gidiyorsun” dedi.
Benden bir şey sakladığını biliyordum.
“eee ne bekliyoruz hadi gidelim” dedim.
Albay biran bir adım geri kaçtı ve “oradan çıkış yok” dedi. Ama bu imkansızdı, her girişin elbet bir çıkışı vardır. Güneş kremini elime aldım. İlk olarak Albay ‘ın eline sürdüm. Bir anda Albay ortadan kayboldu. Sonra kendi elime sürdüm. Gözümü açtığımda konuşan aynalar, heykeller ve portreler vardı. Birden önümdeki Albayın bana kızgın kızgın baktığını gördüm. Portrelerden biri “geliyor canınızı seviyorsanız saklanın” dedi. Bize doğru yaklaşan ayak adımlarını duya biliyordum. Seslerin geldiği yerden bir hanımefendi belirmişti, “sizde kimsiniz ne işiniz var burada?” dedi. “Biz mi? Biz kendimizi burada bulu verdik ne yapıcağımızı bilmiyorduk özür dileriz” dedim. Yavaşça hiçbir şey söylemeden gidiyorduk ki kadın “DURUN” diye bağırınca irkilip yerimizde kalakaldık. Kadın ”sizden çok güzel portre olur” dedi. Kendimi bir portrenin içinde buldum. Allahtan Albay yanımdaydı. Akşam üstüne yakın bir başka kadın gelip “sizi serbest bırakıyorum gidin” dedi. Sonunda özgürdük. “Annem” dedim “annem beni çok merak etmiştir. Bizi geri gönderebilir misiniz bayan?” Bayan bizi geri göndermişti. Annemi gördüğümde koşarak ona sarıldım ve “anne bana şurada duran güneş kremini alır mısın? Lütfen, lütfen, lütfenn” annemden çok şaşırtıcı bir cevap geldi, “olur” gerçekten annemin olur diyeceğini düşünmemiştim.

Yaz geliyor
Sonunda yaz gelmişti. Her yaz yaptığımız gibi yaz alışverişine gittik.Annem kendine yeni bir güneş gözlüğü alıyordu,biran karşı dükkanda birşey dikkatimi çekti güneş kremiydi bu,anneme söyleyip güneş kreminin satıldığı mağzaya girdim.Satıcı garipti


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.

888


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.




© Ekim 2015, NergizOvacik.com