Anasayfa    Özgeçmiş    Yazılar    Fotoğraflar    Yorumlar    Duyurular    İletişim      

ÇOBAN SALATASI

   ÇOBAN SALATASI



Daha önce rejim yapanlar için bir salata tarifi yapmıştık. Bu salata tarifi sizin için değil eşiniz için. Hepimiz biliyoruz ki eşlerimiz bize arada bir yardım etmek istediklerinde "salatayı ben yapayım " gibi tekliflerde bulunurlar. Biz de safca a 'helal olsun eşime. Bacaklarını uzatıp gazetesine okumaktan, maç seyrtmekten fedakarlık edip bize yardım ediyor' diye seviniriz.
Futbolumuzun gelişmesinden, bazı takımlarımızın Avrupa Kupalarına katılmasından ülkemiz açısından iyi olsa da ben bir kadın olarak hiç memnun değilim. Eskiden televizyon maçları yalnız pazar günleri gösterirken şimdi salı,çarşamba vb gibi olur olmaz hemen hemen her gün televizyonda maç gösteriyorlar.

Eşimiz bizim hergün yaptığımız işin ancak ufak bir parçası olan salatayı yapacak diye kasım kasım kasılır. Siz sinir olursunuz ama hiç belli etmezsiniz. Onu pohpohlamalı, hevesinin kırılmasına müsade etmemelisiniz. Salata yapıyor diye sizin işiniz azalacak sanıyorsanız çok yanılırsınız. Zira mutfağa girer girmez sizi soru yağmuruna tutacaktır. Soğan nerede , hangi bıcağı kullanacağım,zeytinyağı hangi şişede gibi. Siz de içinizden şu adam ayağıma dolanmasa diye düşüneceksiniz ama sakın ha bunu dışınızdan söylemeyin. Çünkü her an bir mazeret bulup bu işten tüymeye hazır olacaktır. Soğanları , domatesleri doğrarken siz de etrafında fır dönüp istediklerini yerine getireceksiniz. Bu arada soğan ,salatalık kabukları,maydonoz sapları ortalığa yayılacaktır. Sakın keyfinizi kaçırmayın. On dakikada yapılacak salata yarım saat sonra çok şık bir salata olarak masaya gelecektir.
Bizden size uyarı, gözünüz dört açarak eşinizin tuzla şekeri karıştırmamasına dikkat edin ki o salata yenilebilir olsun. Tabi o kasıla kasıla salatayı sofraya götürürken siz de mutfakta meydana gelen hasarı toplamaya başlayabilirsiniz. Yemek sırasında da salatayı övmeyi sakın ihmal etmeyin. Yoksa bir daha mutfağa girmemek için onu mazeret yapar. Tabi belki de mutfaktaki hasardan dolayı bir daha mutfağa girmemesi iyi olur diye düşünebilrsiniz .
Aşağıda bu serüvenin en hasarsız geçmesini sağlayacak salata tarifini bulacaksınız.
Sayın beyler günün birinde salata yapmaya kalkışırsanız aşağıdaki tarif hem size, hem de eşinize yararı olabilir.
Salata malzemesi, tabak,domates, salatalık, soğan,zeytinyağı,roka,limon, tuz ve bıçak bir seferde hangisi nerede sorularıyla temin edilip bankoya konur. Eski bir gazete alıp kabukları üzerine soyarsanız işiniz bitince gazeteyi toplayıp çöpe atabilir ve yardım edeceğim derken mutfağı savaş yerine çeviren reklamdaki adamın durumuna düşmezsiniz
Afiyet olsun,..


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.

1060


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.




© Ekim 2015, NergizOvacik.com